Biografie

Neuromarketing en neuro-economie hebben Martin de Munnik gegrepen, sinds hij met vermaarde wetenschappers als Victor Lamme en Steven Scholte onderzoek doet naar de werking van marketing in het levende brein.

Sinds zijn allereerste dag in de reclame, nu alweer een jaar of 30 geleden, heeft Martin zich geïnteresseerd in de werking ervan. Vanuit alle disciplines die het vak kent, heeft hij zich verdiept in het bouwen van merken. Hij ging als eerste de dialoog aan met de sociaal- en economisch-psychologen, die zich op zijn vak stortten. Hij zat op de voorste rij toen neurologen zich roerden in de marketing. En nu.., samen met de vermaarde cognitief neurowetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam; Professor doctor Victor Lamme, is De Munnik oprichter van Neurensics. Het bedrijf is recent door de Advertising Research Federation genoemd als ‘World Industry Leader’. En door Unilever’s The Foundry verkozen tot een van de 50 meest innovatieve marketing-initiatieven. Neurensics is het eerste neuromarketing onderzoeksbureau dat marketingstudies doet met fMRI. Deze piepjonge expertise binnen de economie verschaft een spectaculair inzicht in de belevenis van de consument door letterlijk in het levende brein te kijken.

De Munniks brede achtergrond en unieke neuromarketing-kennis maken hem tot een inspiratieve strateeg die nationale en internationale bedrijven adviseert in de ontwikkeling van een renderend marketingbeleid.

Naast neuromarketing-advies geeft Martin regelmatig workshops en lezingen over de werking van het consumentenbrein, de activatie van de ‘koopknop’ en praktische toepassing van de laatste neuro-psychologische inzichten in de marketing. Eén en ander geanimeerd verteld en toegelicht met eigen fMRI-onderzoek. Een presentatie kortom, die een spectaculaire take out oplevert voor iedereen die met gedragsbeïnvloeding zijn geld verdient.